Magazine over dementie biedt informatie op maat

Magazine over dementie biedt informatie op maat

Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad. Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een gloednieuwe brochure in magazinevorm uitgebracht. We deden dit samen met onze partners zoals de VVSG, de Vlaamse Ouderenraad, de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen en de Alzheimer Liga Vlaanderen.

De brochure is ook goedgekeurd door mensen met dementie en mantelzorgers zelf en is een zeer handig informatie-instrument. Het helpt iedereen op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt. Belangrijk: organisaties of gemeenten kunnen ook een ‘gepersonaliseerde’ versie bestellen. De uitgeverij past dan het algemene magazine aan: met het logo van de gemeente, een voorwoord van de schepen, verhalen uit de praktijk, specifieke informatie en contactgegevens, enzovoort.

Wie een of meerdere magazines wil bestellen, kan hier bij ons terecht. Wie een gepersonaliseerde versie op maat van zijn organisatie wil aanvragen, kan dat via deze link.