Praktische gids helpt tijdig regelen voor een rustige oude dag, ook bij dementie

Praktische gids helpt tijdig regelen voor een rustige oude dag, ook bij dementie

Je kan in het leven niet alles voorzien, maar door op voorhand na te denken over mogelijke scenario’s en oplossingen leef je met een geruster gemoed. De nieuwe publicatie ‘Alles weten over ouder worden’ van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat helpt ouderen daarbij.

De levensfase na 60 of 65 jaar – voor velen met meer vrije tijd – leidt tot nieuwe mogelijkheden en verwachtingen maar ook tot vragen. Kan je blijven wonen waar je woont? Wil je bijklussen of vrijwilligerswerk doen? Hoe wil je behandeld worden als je gezondheid sputtert? Wat doe je met je nalatenschap? Wat als je zelf bepaalde beslissingen niet meer kan nemen, zoals bijvoorbeeld bij dementie?

Wacht je af, dan kan je voor voldongen feiten komen te staan en moet je misschien genoegen nemen met oplossingen die niet echt passen. Met de praktische gids ‘Alles weten over ouder worden’ geven de Koning Boudewijnstichting en Fednot tips over alles van wonen en gezondheid tot pensioenrechten en de bescherming van je vermogen, over grootouder zijn, scheiden op latere leeftijd of schenken en nalaten. Over hoe je betrokken blijft bij je buurt en gemeenschap en zinvol bezig blijft, ook in je latere leven. De gids geeft praktisch advies en nuttige adressen en stimuleert de reflex om op voorhand maatregelen te nemen.

De gids kan gratis gedownload worden via de website van Fednot of via de website van de Koning Boudewijnstichting. Je kan de gids ook hier gratis bestellen.

(c) Foto: Leo De Bock/Expertisecentrum Dementie Vlaanderen