Terugblik projectmeeting Hulst

Terugblik projectmeeting Hulst

Op 15 en 16 juni vond in het Nederlandse Hulst de volgende CASCADE-partnermeeting plaats. Binnen dit Europese project wordt een innoverend persoonsgericht zorgmodel ontwikkeld op basis van ervaringen uit vier partnerregio’s (Vlaanderen, Nederland, Engeland en Frankrijk). Een tweedaagse onderdompeling in het integrale zorgaanbod van zorgorganisatie ZorgSaam in Zeeland leidde tot waardevolle inzichten: het belang van een groot netwerk als zorgorganisatie waarbij in het dun bevolkte en sterk vergrijsde gebied van Zeeland iedere zorgverlener de diverse aanbieders kent, de belangrijke keuze van de zorgorganisaties om vooral thuiszorg te ondersteunen en ziekenhuisverblijf te beperken.

In Stimul Terneuzen verkenden we de rol van simulatietraining en hadden we een overleg met studenten die worden ingezet als medewerker op de werkvloer (werkplekleren). Het vervangen van zieke medewerkers, vakantieperiodes, onverwachte situaties in het werkveld zijn realistische uitdagingen. Verder gaven we een overzicht van het Vlaamse dementiebeleid en legden we de linken met geïntegreerde chronische zorg naar de twee Vlaamse partners (Emmaüs Ouderenzorg en de Zorggroep Heilig-Hart in Kortrijk).

Op 21 juni stelden we vanuit het Expertisecentrum Dementie samen met de andere Vlaamse partners in Brussel het Europese project CASCADE voor. Meer weten? Neem via onderstaande link een kijkje op de nieuwe CASCADE-webpagina van onze website, lees het persbericht of lees het artikel van Weliswaar.