Veel kracht en moed toegewenst!

Veel kracht en moed toegewenst!

Vanuit de expertisecentra dementie wensen we alle zorgverleners (professionals, mantelzorgers en vrijwilligers) in de thuiszorg, ziekenhuizen en woonzorgcentra heel veel moed en sterkte toe bij de oncomfortabele situatie die ontstaan is ten gevolge van het coronavirus. Bij mensen met dementie is de begeleiding en zorg al heel erg uitdagend en door het gebrek aan een vertrouwde stem, een veilig houvast wordt hun situatie nu dubbel op de proef gesteld.

We moeten nu vooral samen de strijd aangaan om deze moeilijke periode te overbruggen. Met veel geduld en met veel liefde. De komende weken zal heel erg zichtbaar worden dat iedereen onmisbaar is en vooral welk groot belang naasten, families, mantelzorgers, vrijwilligers spelen in de werking van de voorzieningen. Zorg is soms onzichtbaar maar maakt in deze momenten van crisis het verschil.

Bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen volgen we al van bij de uitbraak nauwgezet het advies en de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het COVID-19 tegen te gaan. Wij vinden het ontzettend belangrijk om de besmettingsrisico’s voor u en onze medewerkers te beperken. Er geldt telewerk voor zo veel mogelijk collega’s. Een gelimiteerd aantal werkt voorlopig wel nog in ons gebouw. Dit louter om organisatorische redenen en uiteraard in de meest optimale omstandigheden.

Tel daarbij nog de medewerkers die opvang dienen te voorzien voor hun kinderen en je begrijpt allicht dat onze bezetting er volledig anders uitziet dan normaal. Een praktisch gevolg hiervan is dat de verwerking van een eventuele vraag iets langer kan duren. Wij hopen alvast dat je hiervoor begrip kunt opbrengen. Heb je een dringende vraag? Bel ons dan op ons gewoon nummer 03 609 56 14 of mail ons op secretariaat@dementie.be.