Alzheimer’s Disease International sluit 2020 af met druk bijgewoonde virtuele conferentie

Alzheimer’s Disease International sluit 2020 af met druk bijgewoonde virtuele conferentie

‘Hope In The Age Of Dementia’, in deze onzekere en moeilijke tijden van de coronaviruspandemie kon de titel voor de virtuele conferentie van Alzheimer’s Disease International (ADI) niet geschikter zijn. Van 10 december tot 12 december vorig jaar verwelkomde de organisatie meer dan 1500 deelnemers van over de hele wereld voor een divers programma van lezingen, paneldiscussies, workshops en posterpresentaties. Bovendien bood het digitale conferentieplatform ook een breed scala aan videopresentaties op aanvraag.

Thema’s als tijdige diagnose, preventie, dementievriendelijke gemeenten, het doorbreken van het stigma rond dementie, nationale dementieplannen, internationale onderzoeksprojecten en natuurlijk de impact van Covid-19 op de zorg en ondersteuning van mensen met dementie stonden hoog op de agenda tijdens de conferentie. De stem van mensen met dementie en hun naasten vormde de rode draad doorheen het programma en bood zo bij de diversiteit aan thema’s ook telkens verhelderende inzichten uit de dagelijkse realiteit.

Interesse in een uitgebreide terugblik op de conferentie? Olivier Constant (communicatiemedewerker Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) schreef voor de website van WYLD (World Young Leaders in Dementia) zijn ervaringen neer. Je kan het artikel hier raadplegen.