Music for Life

300x212_mfl12Music For Life 2012

Studio Brussel en de VRT wilde het bewustzijn en de beeldvorming rond dementie in onze samenleving op de agenda zetten en daarvoor zochten ze het engagement van de burger. Dat kon op drie manieren: je Song For Life registreren, de Badge For Life dragen en mensen bedanken die een badge dragen. De campagne inspireerde zich op de vaak negatieve beeldvorming die er rond dementie heerst.

Song For Life
341x227_frietrock
Van 14 tot en met 21 december presenteerden twaalf Music for life-presentatoren een week om dementie nooit te vergeten. De twaalf presentatoren van Music For Life waren Sam De Bruyn, Linde Merckpoel, Christophe Lambrecht, Lisa Smolders, Stijn Van de Voorde, Siska Schoeters, Bram Willems, Ayco Duyster, Otto-Jan Ham, Kirsten Lemaire, Joris Lenaerts en Ilse Liebens. Zij kregen toelichting over dementie, gegeven door het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen dat partner was van de hele actie.
Van 14 tot en met 21 december draaiden de Music for life-presentatoren 2012 songs for life, 2012 mooie muzikale herinneringen, anekdotes en verhalen.

Badge For Life
Men kon zich solidair tonen met Music For Life en de Badge For Life dragen die in alle krantenwinkels in Vlaanderen beschikbaar waren.

Bedankt
Studio Brussel wilde de mensen die een Badge For Life dragen bedanken voor hun engagement. Maar ook de burger kon andere burgers die een badge droegen, bedanken.

Het thema dementie
Dementie is de grootste zorguitdaging voor de toekomst. De kans dat iemand dementie krijgt is op dit moment één op vijf. In Vlaanderen hebben meer dan 100 000 mensen dementie. In heel België zijn dat er 165 000. Drie keer meer mensen komen rechtstreeks of onrechtstreeks in contact met dementie. Niet alleen mantelzorgers, maar uiteraard ook familie en vrienden… En toch blijft de aandoening nog vaak onder de radar. Daar wil Music For Life 2012 iets aan doen.

Muse en dementie
De Betties traden op in het Sportpaleis als voorprogramma van de Britse rockgroep Muse. Kippenvelmoment!

Een terugblik

Teaser (1)
Teaser (2)
– Eerste aankondiging – 17 september 2012
Lezersbrief 

   

300x200_betties (45 van 81)   200x300_betties (81 van 81)   300x200_betties (66 van 81)