Webinar voor mantelzorgers van mensen met dementie – Op zoek naar veerkracht als mantelzorger van een persoon met dementie

Webinar voor mantelzorgers van mensen met dementie

Op zoek naar veerkracht als mantelzorger van een persoon met dementie

De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Ook mensen met dementie en hun mantelzorgers ontsnappen er niet aan. De begeleiding en de zorg voor iemand met dementie thuis is vaak al uitdagend en de huidige quarantainemaatregelen maken dit nu extra pittig. Tijdens een onlinelezing nodigen we je uit om stil te staan bij de effecten van deze crisis op jezelf. Hoe turbulenter en verwarrender de wereld om ons heen wordt, hoe moeilijker om een nieuw persoonlijk evenwicht te vinden. We leggen de focus op mogelijke hulpbronnen en manieren om je draagkracht te versterken want als mantelzorger zijn jullie ook zorghelden!

Begeleider: Hilde Delameillieure, familieconsulente en vormingswerker bij het regionaal expertisecentrum dementie en thuisbegeleiding Foton, auteur van het boek ‘Vragen en antwoorden over dementie’.

Datum : maandag 11 mei van 19.30 uur tot 20.30 uur

Inschrijven en bijkomende info raadplegen kan via www.cm.be/agenda of via deze link. Deelname is gratis.

Op zoek naar meer info over de impact van het coronavirus op de zorg voor mensen met dementie? Neem dan zeker ook een kijkje op onze gespecialiseerde websiterubriek hierover.