Archief – In gesprek met onderzoeker

onderzoeker in beeld hilde verbeeck

In gesprek met onderzoeker ... Hilde Verbeek

Er is veel bezorgdheid over de kwaliteit van residentiële ouderenzorg. Niet alleen in Vlaanderen, ook bvb. in Nederland. Net over de grens werkt onderzoeker Hilde Verbeek aan de universiteit van Maastricht op dit thema. Daar is ze één van de coördinatoren van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg. Men wil er vooral bruggen bouwen tussen wetenschap en de ouderenzorg. Reden genoeg om een kennismaking te organiseren.

Lees verder >
sir michael marmot 6

In gesprek met onderzoeker … sir Michael Marmot

Vorige maand kreeg sir Michael Marmot een eredoctoraat aan de Universiteit Gent. In 2013 kreeg hij er al een in Leuven en hij heeft er nog een aantal. Het is dan ook een geweldige staat van dienst die hij opbouwde de afgelopen decennia. Na studies in Australië en Californië werkte hij als professor epidemiologie aan University College of London. Toch is deze onderzoeker in Vlaanderen grotendeels een nobele onbekende. Reden genoeg om naar zijn lezing te gaan en zijn recentste boek 'The health Gap' te lezen.

Lees verder >
swinnen aagje-01zw

In gesprek met onderzoekster ... Aagje Swinnen

Aagje Swinnen is als Universitair Docent verbonden aan de Universiteit Maastricht, maar haar roots liggen in Vlaanderen. Aan de Universiteit Gent studeerde ze Germaanse Talen (Nederlands/Zweeds). Aagje maakte een proefschrift over de representatie van vrouwen in de Nederlandse literatuur. Toen ze de roman ‘De Vermaledijde Vaders’ van Monika Van Paemel bestudeerde, waarin het hoofdpersonage een oudere schrijfster is, raakte ze ook meer en meer geïnteresseerd in de beeldvorming van ouderen binnen de literatuur.

Lees verder >
Naamloos-1

Archief - In gesprek met onderzoek(st)er

Lijst met oudere gesprekken

Lees verder >